dissabte, 19 d’octubre del 2013

Galetes de mantega

L'escola bressol de l'Ot ens ha demanat poder participar d'una activitat de cuina amb els companys de classe i algú de la família, així que buscant receptes fàcils, vistoses i sense ou (hi ha un nen intolerant) per a infants de 2 anys, hem decidit fer galetes de mantega de colors.

N'hi ha moltes de receptes per internet, però com que encara ens queden uns dies, hem decidit començar-ho a provar ..... ja que no som experts cuiners i volem quedar molt bé :)

Ingredients


100 gr de mantega
100 gr de sucre
200 gr de farina
100 gr d'aigua
colorant alimentari
aroma de vainilla
sucres de colors per decorar

* Possiblement aquestes proporcions canviin quan les tornem a provar perquè no han quedat tal com esperàvem

Barregem el sucre i la farina fins que quedin tots dos ben barrejats. Nosaltres utilitzem la batedora (cedida per la sister), però es podria fer a mà.


Hi afegim la farina, unes gotes de l'aroma i l'aigua. Continuem remenant fins que queda tota una pasta homogènia. Ens ha quedat massa "enganxosa", així que possiblement hi falti farina o sucre .... ja ho modifarem en properes ocasions.


Tot i així, el cuiner prova la mescla sobrant i hi dóna el vist-i-plau :)




Separem la massa en tants recipients com colorants hi volguem posar. Unes gotes de colorant, n'hi posem força (6 o 7) perquè ens quedin colors més intensos.


Ho remenem per a homogeneïtzar-ho.

Ho posem a la nevera durant 1 hora aproximadament per a què quedi la pasta més presa.
Agafem un tros de pasta de cada color i en principi hauríem de fer-ne un "xurro", però la pasta ens queda desfeta als dits no ens permet treballar-la.

Però com sempre l'ocasió ens permet deixar córrer la imaginació fent "dibuixos" sobre la nova textura que apareix, veure com els colors es barregen de nou, i anar-se "llepant els dits" de tant en tant :)







Intentem fer-ne els xurros i enrotllar-nos en forma de cargol. Els posem sobre el film per a coure'ls al forn i els decorem amb "cagarrets" de colors .... aquesta és la part que més els agrada :)


El forn l'havíem pre-escalfat a 250º durant 10 minuts. Posem la safata al forn i la nostra sorpresa és que les galetes "es desfan" barrejant una mica més els colors. Al cap de 10 minuts ja comença a "torrar-se" les bores i les treiem. Encara són una mica toves del centre, pero les deixem refredar i ja agafen consitència.

El resultat no ha estat ben bé el què esperàvem, però hem gaudit del procés i hem tingut una mica de postres casolanes per sopar :)

4 comentaris :

  1. Potser no us han sortit com esperàveu però fan molt bona pinta i segur que són boníssimes. A més, ha estat una manera genial d'experimentar amb textures, estar tots junts i aprendre del procés. Em sembla fantàstic.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que hem experimentat i molt ;) i aixo es el que mes ens agrada a tots plegats .... Llepar-nos els dits es la nostra especialitat 😜
      Un petonas!

      Elimina
  2. Quina bona idea, fer galetes per a aquesta proposta! Nosaltres en fem amb una recepta molt senzilla (acabo de recordar que tinc pendent fer-ne l'entrada...): 300 gr de farina, 200 gr de mantega i 100 gr de sucre. Es desfà la mantega al microones (sense que bulli), s'hi afegeix el sure i quan s'ha barrejat bé es pot afegir la farina. Es deixa reposar un xic i queda una massa molt mal·leable!
    A partir d'aquí... s'hi pot afegir llimona, canyella, cacau...
    A veure si m'hi poso i faig l'entrada amb tots els trucs i secrets!
    Bon profit!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Àngela, moltíssimes gràcies !! Vaig veure una vegada aquesta recepta "fàcil" del 3-2-1, però quan vaig voler-la necessitar ja no la localitzava ...... Ho provarem i ja us informarem !
      Una abraçada !

      Elimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!