diumenge, 6 de juliol de 2014

Tallers de cuina saludable

Al febrer vam anar a la Fundació Alicia a fer un taller cuina amb uns amics, com que encara la tenia pendent de publicar, ho enllacem amb un altre taller de cuina que hem fet aquest passat cap de setmana a La Tavella i que ens ha fascinat per la seva simplicitat, però professionalitat i proximitat als nens.



L'entorn del món Sant Benet és força maco, fins i tot en un dia ennuvolat de febrer :). A part del monestir, també hi ha els horts, el riu .... força entorn per a esperar a l'hora del taller.

Comencem el taller posant-nos el davantal i rentant les mans.
La monitora ens explica la piràmide dels aliments. El més interessant és la piràmide dels aliments cuinats, que canvia lleugerament dels aliments crus; per exemple la patata és verdura saludable, però si està fregida no tant ....
 
Ens separem en grups per a fer cadascú una recepta diferent.
L'Ot és el tastador oficial :)
Els pares també hi donem un cop de mà en les tècniques de ratllar o a l'escalfar-ho.
 
 
En cada foto hi podeu veure la recepta, que és molt senzilla i es pot fer a casa amb els nens .... queda més "decorat" o menys segons la destresa de cadascú, però el gust és molt bo !



Patates mimosa
Una manera senzilla de tenir un esmorzar amb energia.

Pastís d'anous
Un segon plat una mica més elaborat, però amb ingredients i utensilis fàcils.
Lluç a la provençal
Espaguetis de carbassó, verdura "encoberta"

Espaguetis de carbassó
Ho emplatem i a menjar !!



Molt proper al món Sant Benet, fent una caminada de 15 minuts seguint el riu, trobem el catxé de la "Font dels Burjons". Una excursió molt recomanable ja que passem pel corriol.

El taller a la Tavella ha estat amb receptes de temporada, fruita i verdura collida directament dels horts ecològics que cultiven.

Primer de tot anem a l'hort a buscar els ingredients que ens interessen. Aprofitem per a fer-ne el reconeixement de les plantes, que no sempre és senzill.
Escollim el carbassó que més ens agrada.
I cap al cistell !
Hem collit carbassons verds i blancs.
Com que alguns productes són "llunyans" al taller, els recollim de la pròpia botiga, on hi ha els productes recollits el mateix dia.

Una remolatxa !!
 
Pel batut escollim algunes fruites, tot segons la selecció dels nens del taller !
 
Els cistells han quedat força plens :)
Rentem les verdures amb un raspallet, però NO en pelem cap ! La monitora ens explica que a pell és on hi ha més nutrients; però que això ho podem fer perquè aquestes verdures no porten pesticides !!
I tots a tallar !!


Ratllem la remolatxa ..... fa olor de "terra" i ens deixa les mans ben vermelloses !!
Algun tomàquet "mal tallat" ha anat directe a la boca :)


Ho enplatem i hi posem unes pipes de gira-sol, llavors de "ponzella" i un rajet d'oli.
Ens ha quedat una amanida molt acolorida i nutritiva  !!
Preparem el batut de fruita. En aquest cas el plàtan SI que el pelem, però ni la poma ni la nectarina, que només tallem a trossos.
Ho passem per la batedora amb una mica d'aigua i el suc de llimona.
Ha quedat un pèl àcid amb gust de nectarina, però ens agrada :)

I després a menjar-se l'amanida !!
Tot té un gust EXQUISIT !!!


A les mateixes instal·lacions, visitem els animals que hi tenen, una reserva de gats, gossos, un parell d'ases i moltes moltes gallines (els cavalls no hi eren !)

 


 


 
 
Per les instal·lacions trobem alguns cartells informatius que ens ajuden a comprendre per exemple, què és i perquè serveix el compostatge.

I de l'agro-botiga ens emportem uns tomàquets xerry que han servit per a fer el sopar !!


Si us ha agradat la nostra visita a la Tavella encara sou a temps de disfrutar-ne dels tallers infantils durant tots els dissabtes al matí del mes de juliol. Visites. L'Anaïs us farà passar una estona molt agradable !!

Un parell de llocs molt agradables de visitar i on hem aprés algunes coses més dels aliments i com gaudir-ne preparant-los i menjant-los :)

Teniu alguna recepta fàcil per a fer amb els nens ? Envieu-nos-la i la provarem !!

Bon profit !











7 comentaris :

  1. Quines experiències més xules !!! cuinar amb els productes directament collits de la terra és tot un privilegi, per no dir lo saludables que són les receptes !!
    Anirem recopil·lant les receptes que hem fet amb el David i us les farem arribar!
    Ah! i ens apuntem les propostes!!

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Caminem plegats !! Serà un plaer poder compartir aquestes receptes, que de ben segur també seran de productes de la terra.

      Petonets !

      Elimina
  2. Caram! Quina gana que m'ha vingut! I això que acabo de sopar!
    Quina pinta i que bo!
    Molt xulo, i això de fer un taller de cuina a l'aire liure és una idea refrescant i fantàstica!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Àngela, tot estava riquíssim !! La idea és genial i a més pot servir per alguna "festa d'aniversari" :)

      Petonets refrescants !

      Elimina
  3. Ostres, que bé! Devíeu tornar dels tallers carregats de vitamines! Una manera molt motivadora d'ajudar els nens a menjar verdura. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant manetesicosetes ! Per sort als meus petits tant la fruita com la verdura els encanta .... també la pasta i les "xuxes" :)

      Però ha estat una molt bona alternativa per a descobrir la remolatxa que no havíem provat i el carbassó cru ..... ara ja tenim una recepta per algun sopar d'estiu :)

      Petonets verdulers :)

      Elimina
  4. Equip, gràcies pel vostre reportatge i difusió, quina alegria :) Una abraçada i fins aviat!

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!