diumenge, 20 de juliol del 2014

Alliberem un gamarús

El passat dissabte 19 de juliol vam tenir el privilegi d'assistir a l'alliberament d'una parella de gamarús.
 
El GOT Grup d'Ornitologia del Tenes  va organitzar-ho en el càmping el Pasqualet de Caldes de Montbui.
 
Així que ens hi vam acostar aprofitant per conèixer l'entorn i fer-hi una mica de sopar. El rètol ja ens va indicar que el lloc, dia i hora eren els correctes :)


En Lluis ens va portar uns llibres il·lustrats per a explicar-nos la diferència entre aquests tipus d'aus nocturnes, el què més ens va impressionar és la diferència de tamany.
L'explicació va ser molt precisa i entenedora. El gamarús és un au que "no fa soroll" quan vola, de dia s'amaga perquè no té massa visió i altres aus o animals el podrien atacar, pot girar el coll quasi en rodó per així poder sentir-hi molt millor ..... i un munt d'altres detalls interessantíssims !!
La caixa amb els gamarús va aparèixer generant màxima expectació. Aquests gamarussos han estat recuperats del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa on aquests gamarussos hi havien passat uns mesos recuperant-se.
Els gamarussos ponen els ous de forma seqüencial, de manera que els pollets van naixent progressivament. Això fa que de vegades un pollet amb poc de vida ja es vegi "valent" com els seus germans i vulgui volar. Si és massa jovenet, cau del niu .... d'aquí prové el mot de "gamarús". Al Centre de Recuperació els cuiden i els preparen per tornar a l'hàbitat natural (fins i tot simulen el so d'altres aus !!) 
 
La curiositat ens pot !! Mirar pel forat i trobar-se fit a fit amb l'ull de l'au va ser tota una experiència :)

Quan la foscor ja començava a ser present, el Lluis va treure la parella de gamarús. Amb un guant reforçat per evitar fer-se mal amb les ungles afilades que tenen !


 Quan tenim a la parella a fora, tots els nens volen acostar-se a tocar-los les plomes !

 El Jan també s'hi va atrevir !!!
 
Ha estat una experiència fantàstica, que ens encantarà repetir cada vegada que puguem. Poder conèixer de prop aus nocturnes de la mà d'especialistes, és genial !
 
A casa els avis hi ha un xut, una au nocturna similar al gamarús, però més petit. Els del GOT ens ha portat una caixa per a poder-li portar ... la pintarem i la penjarem  .... ja us n'anirem fent partíceps !!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!