dissabte, 1 de febrer del 2014

Refugis antiaeris elementals

Matí fantàstic en el concert de festa major de Guardiola de Font-rubí amb el grup empordanés El Pot PetitTots els amics amb el cuc poruc !!!
I per completar el diumenge, hem anat a la recerca de geocatxés per la zona del Penedès :)

Primer un en una hermita al costat de la carretera, el nostre geocatxé 35.

I a continuació endinsant-nos en les vinyes de ceps, hem descobert 3 refugis antiaeris elementals. El primer refugi està força amagat, darrera unes bardisses ens trobem la sorpresa d'una entrada que va cap a l'interior de la terra !!

I com el vent "podia" més que nosaltres, amb el cotxe hem arribat al següent refugi (a uns 700m) continuant pel camí vorejant els ceps. Allà hi hem trobat un rètol explicatiu amb fotos del camp d'aviació, ara plantat amb ceps, un monolit i el refugi !!

 
 L'entrada està protegida amb una tanca, però és de fàcil obertura.


Emoció en veure que podíem entrar al túnel

És un passadís de prop de 5 o 6 metres, però el suficient per a fer-nos a la idea

 

El banc sobre el momument ens permet obrir el catxé i guadir d'aquest nou "tresor" trobat.
A Granollers també en tenim un de refugi antiaeri, molt espectacular, ja que obre la seva porta d'entrada enmig d'una plaça. Ara que ja en coneixem un de curiós i petitó buscarem una data per a visitar el que tenim més proper a casa.

Com sempre, el geocatxing ens ha permés visitar llocs esplèndits, i en aquest cas explicar una mica d'història, encara que ells hi han posat força imaginació amb els avions i les bombes que queiden del cel :)

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!