diumenge, 12 de gener del 2014

Neu a casa


Amb aquest títol hi ha moltíssimes activitats que podem fer amb els notres infants a casa nostra. Però aquest cop n'hem fet una guiada pel Jan, que ens ha explicat quelcom que fan a l'escola i que ho volia "repetir" a casa perquè s'ho passen molt bé.

Així que hem buscat alguns papers reciclats i tisores per tots. A l'escola ho fan amb paper de diari i estripant amb les mans, però he aprofitat per anar introduint l'aprenentatge de tallar amb tisores, al què també ens hem de familiaritzar.






Jo els he fet les tires de paper per a què els fos més fàcil retallar els quadrets que volíem aconseguir. És curiós observar l'estil de cadascú i com a mesura que van practicant en va aprenent més i ho fan de forma més ràpida i amb seguretat.
I entre ells també s'observen per aprendre :)


Hem procurat no escampar gaire els trossos de paper i posar-los tots dins una bossa. Aqui també variem de l'escola, en què ho posen dins un armari ..... (segons les instruccions del Jan).
En total hem tallat 3 fulls de DINA3, els he ajudat una mica perquè l'activitat no durés massa i en quedèssin cansats.

I a partir d'aqui la diversió, el joc, la il·lusió han entrat al nostre menjador i l'hem pogut gaudir a les seves cares :)






Hem intentat fer un "ninot de neu" ..... però quan ja teníem la pila feta, servia per tornar-la a tirar contra algú de la família :)



Mentre hi jugàvem hem posat nadales, principalment la de "Per damunt la neu, lleuger dalt d'un trineu .... " :)



Tot el menjador ha quedat ple de papers, però ha estat també un bon exercici agafar l'escombra i recollir entre tots els papers ..... això també ha format part de les instruccions de l'escola :)


Tot i que una setmana després de l'activitat encara trobem algun paperet sota algun moble, ens ho vam passar molt i molt bé, fent una mica "d'exercici" tant físic com psicomotriu.



 

2 comentaris :

  1. És molt divertit! La primera vegada que ho varem fer va ser amb paper de diari quan el meu gran tenia un anyet i mig i els encanta, tant jugar-hi com recollir l'escampall. Una abraçada

    ResponElimina
  2. Shiiiiii! És divertidíssim! Amb papers, paper de wc, de diari, confetti… i amb porexpan ¬¬ (no ho feu MAI amb porexpan) a no ser que vulgueu estar dues setmanes treient porexpan de tot arreu!
    Molt xula, la proposta!
    Un petó gegant!

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!