dimarts, 19 de novembre del 2013

Piruletes casolanes





Amb la inspiració d'una web on es detallen experiments amb "caramels" : Candy Experiments vam decidir inciar-nos-hi.

A casa teníem una bossa plena de caramels recollits en alguna cavalcada de reis d'anys anteriors i que no ens mengem perquè alguns queden enganxats al paper o a les dents :). Així que en aquest cas el material necessari és ben senzill, un bon grapat de caramels i uns bastonets (també es poden utilitzar els escuradents o bastonets "llargs" que es fan servir pels "pinxos")

La primera feina és desembolicar-los tots, mica en mica, practicant la psicomotrocitat fina que tant ens agrada :)



Tallem els caramels per a què sigui més fàcil repatir-los i que es fonguin.


Els repartim en piles d'aproximadament la mateixa quantitat, barregem els colors perquè sigui més "atractiu" :)


Hem pre-escalfat el forn a 250ºC aproximadament. Posem la safata al forn i anem observant i preguntant-nos què passa. Abans de començar hem parlat de què creia que passaria i en Jan ha dit que es fondria (molt bé ! però tot i saber la paraula "tècnica" no sabia explicar què volia dir fondre .... i aquí m'ha sortit la vessant científica per explicar-li una mica de les molècules i que amb l'escalfor es mouen més ràpides i es trenquen els enllaços ..... )

No hem tingut massa estona perquè de seguida, el sucre dels caramels s'ha començat a fondre fent bombolles que ens fascinàven la vista .... a part de la barreja d'olors que ens arribava .... maduixa, anís, llimona ......

Quan les bores es començàven a ajuntar les unes amb les altres i es tornàven  "torrades" hem tret la safata, Hem posat a cadascuna de les piles un bastonet de colors. Cal anar una mica ràpid perquè el caramel torna a solidificar de seguida.




No ens han quedat unes piruletes massa maques, potser la propera vegada hi podem posar menys quantitat de caramels a cada pila i afanyar-nos una mica més a treure-ho del forn perquè no es "torri" massa. I això de "barrejar" els gustos, potser tampoc és el més adequat, podrien quedar amb un gust més homogeni totes "iguals".

Tot i així, hem descobert i aprés moltes coses plegats i la il·lusió de tenir piruletes fetes a casa ha estat màxima :)


Segur que repetim !

Us animeu a provar-ho ? Expliqueu-nos-ho !!

2 comentaris :

  1. Molt interessant! Segur que ha sigut una gran experiència, a més, molt dolça!

    ResponElimina
  2. Em penso que ens ho copiarem! Nosaltres també tenim excedent de Reis. Una abraçada

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!