Blog que ens permetrà anar compartint amb tots vosaltres les petites experiències científiques, les troballes de nous llocs, les nostres creacions artístiques, les nostres receptes casolanes, les nostres excursions ..... tot allò que ens faci crèixer en família mentre juguem, experimentem i descobrim
dimarts, 19 de novembre del 2013
Piruletes casolanes
Amb la inspiració d'una web on es detallen experiments amb "caramels" : Candy Experiments vam decidir inciar-nos-hi.
A casa teníem una bossa plena de caramels recollits en alguna cavalcada de reis d'anys anteriors i que no ens mengem perquè alguns queden enganxats al paper o a les dents :). Així que en aquest cas el material necessari és ben senzill, un bon grapat de caramels i uns bastonets (també es poden utilitzar els escuradents o bastonets "llargs" que es fan servir pels "pinxos")
La primera feina és desembolicar-los tots, mica en mica, practicant la psicomotrocitat fina que tant ens agrada :)
Tallem els caramels per a què sigui més fàcil repatir-los i que es fonguin.
Els repartim en piles d'aproximadament la mateixa quantitat, barregem els colors perquè sigui més "atractiu" :)
Hem pre-escalfat el forn a 250ºC aproximadament. Posem la safata al forn i anem observant i preguntant-nos què passa. Abans de començar hem parlat de què creia que passaria i en Jan ha dit que es fondria (molt bé ! però tot i saber la paraula "tècnica" no sabia explicar què volia dir fondre .... i aquí m'ha sortit la vessant científica per explicar-li una mica de les molècules i que amb l'escalfor es mouen més ràpides i es trenquen els enllaços ..... )
No hem tingut massa estona perquè de seguida, el sucre dels caramels s'ha començat a fondre fent bombolles que ens fascinàven la vista .... a part de la barreja d'olors que ens arribava .... maduixa, anís, llimona ......
Quan les bores es començàven a ajuntar les unes amb les altres i es tornàven "torrades" hem tret la safata, Hem posat a cadascuna de les piles un bastonet de colors. Cal anar una mica ràpid perquè el caramel torna a solidificar de seguida.
No ens han quedat unes piruletes massa maques, potser la propera vegada hi podem posar menys quantitat de caramels a cada pila i afanyar-nos una mica més a treure-ho del forn perquè no es "torri" massa. I això de "barrejar" els gustos, potser tampoc és el més adequat, podrien quedar amb un gust més homogeni totes "iguals".
Tot i així, hem descobert i aprés moltes coses plegats i la il·lusió de tenir piruletes fetes a casa ha estat màxima :)
Segur que repetim !
Us animeu a provar-ho ? Expliqueu-nos-ho !!
Etiquetes de comentaris:
5 anys
,
Activitat interior
,
Caramels
,
Cuina
,
Experiments
,
Psicomotricitat fina
,
Química
Subscriure's a:
Comentaris del missatge
(
Atom
)
Molt interessant! Segur que ha sigut una gran experiència, a més, molt dolça!
ResponEliminaEm penso que ens ho copiarem! Nosaltres també tenim excedent de Reis. Una abraçada
ResponElimina