dijous, 7 de novembre del 2013

Fem de cuiners / mestres

Aquesta setmana el Jan va tenir un dia de festa de lliure disposició a l'escola, i com ja estava previst vam anar a fer de cuiners / mestres a l'escola de l'Ot. Tots dos estàven emocionadíssims !!!
L'Ot és l'encarregat del menjador d'aquesta setmana i a part de parlar amb la cuinera per a identificar què hi ha per dinar, també reparteix l'esmorzar als seus companys.
La poma va ser una bona manera d'omplir la panxa .... sinó ens haguèssim quedat sense massa per les galetes :)

Tots ben preparats amb el davantal, les mans nètes i l'emoció de ser el protagonista :)
Demanem els ingredients a la cuinera i els ensenyem en el seu estat "inicial" a tots els infants.
Aquest cop, amb la recepta de l'Angaleta d' Encenent la Imaginació. Gràcies !!
Finalment hi va haver les 2 classes, així que ho vam multiplicar tot per 2 i ens va arribar justet :)

- 600 gr de farina
- 400 gr de mantega
- 200 gr de sucre

Fonem la mantega i expliquem a tothom com s'ha fós, canvi d'estat sòlid (ja la coneixen del pà amb mantega i sucre que algun dia berenen :) a l'estat líquid.

Barregem la mantega desfeta (que no bulli) amb el sucre. És MOLT IMPORTANT l'ordre de barrejar-ho (perquè sinó, no queda bé !! ..... ho dic perquè ho vam provar a casa 3 cops !!)
Un cop el sucre i la mantega estan ben desfets, hi afegim la farina i ho barregem tot fins que quedi més homogeni..... vam portar la màquina per poder anar més ràpids :)
Repartim la barreja per a cada infant perquè la comencin a "tastar" i a treballar ....

Després els afegim unes gotes de colorant alimentari a cadascú. Cada taula tenia un color diferent .... treballem la psicomotricitat fina :)

Cadascú havia de tornar a amassar la pasta, però els colors no els van acabar de convèncer, sobretot el blau. Així que vam treure el complement "emergència" que havíem portat, unes boletes de colors de sucre. I aquestes van ser l'èxit definitiu de la sessió de cuina .... mireu l'Ot com s'afanyava a menjar-se-les :)

I TOTS a treballar la psicomotricitat fina, ja sigui per a menjar-se-les com per a col·locar-les sobre la pasta.

I al final, amb una mica d'ajuda de les mestres per a "desenganxar" la galeta de la taula, vam posar-les totes al forn, però ben identificades ..... Alguns dels colors que vam utilitzar:




I com que van sobrar boletes, les vam seguir repartint amb molta il·lusió.

El forn cal escalfar-lo a 250º aproximadament i un cop està calent, posar-hi les galetes durant uns 10 minuts, vigilant que no es cremi ..... El resultat del què ens va arribar a casa:
I abans de marxar ens vam acomiadar de tots els companys de la classe de l'Ot.

Va ser una sessió de treball de les emocions pel Jan: il·lusió, emoció, orgull, perdre la vergonya, sentir-se responsable .....

I els pares, ens han dit, que han quedat "força bones" :)

Algunes fotos que ens han fet a l'escola:



3 comentaris :

  1. Quina experiència més bonica! Segur que tots dos s'han sentit ben orgullosos del paper que els ha tocat fer i han après un munt! Una abraçada

    ResponElimina
  2. I tant ! Això de tenir germans és el millor del món :)

    Una abraçada per tots vosaltres també !!

    ResponElimina
  3. Que guai! I jo m'ho havia perdut!!! Me'n alegro que us quedéssin bones, però el mes important és tot el que han gaudit!

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!