L'entorn del món Sant Benet és força maco, fins i tot en un dia ennuvolat de febrer :). A part del monestir, també hi ha els horts, el riu .... força entorn per a esperar a l'hora del taller.
Comencem el taller posant-nos el davantal i rentant les mans.
La monitora ens explica la piràmide dels aliments. El més interessant és la piràmide dels aliments cuinats, que canvia lleugerament dels aliments crus; per exemple la patata és verdura saludable, però si està fregida no tant ....
L'Ot és el tastador oficial :) |
Patates mimosa |
Pastís d'anous |
Un segon plat una mica més elaborat, però amb ingredients i utensilis fàcils.
Lluç a la provençal |
Espaguetis de carbassó |
Molt proper al món Sant Benet, fent una caminada de 15 minuts seguint el riu, trobem el catxé de la "Font dels Burjons". Una excursió molt recomanable ja que passem pel corriol.
El taller a la Tavella ha estat amb receptes de temporada, fruita i verdura collida directament dels horts ecològics que cultiven.
Primer de tot anem a l'hort a buscar els ingredients que ens interessen. Aprofitem per a fer-ne el reconeixement de les plantes, que no sempre és senzill.
Escollim el carbassó que més ens agrada.
Hem collit carbassons verds i blancs.
Com que alguns productes són "llunyans" al taller, els recollim de la pròpia botiga, on hi ha els productes recollits el mateix dia.
Una remolatxa !!
Rentem les verdures amb un raspallet, però NO en pelem cap ! La monitora ens explica que a pell és on hi ha més nutrients; però que això ho podem fer perquè aquestes verdures no porten pesticides !!
I tots a tallar !!
Ratllem la remolatxa ..... fa olor de "terra" i ens deixa les mans ben vermelloses !!
Algun tomàquet "mal tallat" ha anat directe a la boca :)
Ho enplatem i hi posem unes pipes de gira-sol, llavors de "ponzella" i un rajet d'oli.
Ens ha quedat una amanida molt acolorida i nutritiva !!
Preparem el batut de fruita. En aquest cas el plàtan SI que el pelem, però ni la poma ni la nectarina, que només tallem a trossos.
Ho passem per la batedora amb una mica d'aigua i el suc de llimona.
Ha quedat un pèl àcid amb gust de nectarina, però ens agrada :)
I després a menjar-se l'amanida !!
Tot té un gust EXQUISIT !!!
A les mateixes instal·lacions, visitem els animals que hi tenen, una reserva de gats, gossos, un parell d'ases i moltes moltes gallines (els cavalls no hi eren !)I de l'agro-botiga ens emportem uns tomàquets xerry que han servit per a fer el sopar !!
Si us ha agradat la nostra visita a la Tavella encara sou a temps de disfrutar-ne dels tallers infantils durant tots els dissabtes al matí del mes de juliol. Visites. L'Anaïs us farà passar una estona molt agradable !!
Un parell de llocs molt agradables de visitar i on hem aprés algunes coses més dels aliments i com gaudir-ne preparant-los i menjant-los :)
Teniu alguna recepta fàcil per a fer amb els nens ? Envieu-nos-la i la provarem !!
Bon profit !
Quines experiències més xules !!! cuinar amb els productes directament collits de la terra és tot un privilegi, per no dir lo saludables que són les receptes !!
ResponEliminaAnirem recopil·lant les receptes que hem fet amb el David i us les farem arribar!
Ah! i ens apuntem les propostes!!
Una abraçada
Moltes gracies Caminem plegats !! Serà un plaer poder compartir aquestes receptes, que de ben segur també seran de productes de la terra.
EliminaPetonets !
Caram! Quina gana que m'ha vingut! I això que acabo de sopar!
ResponEliminaQuina pinta i que bo!
Molt xulo, i això de fer un taller de cuina a l'aire liure és una idea refrescant i fantàstica!
Una abraçada!
Sí, Àngela, tot estava riquíssim !! La idea és genial i a més pot servir per alguna "festa d'aniversari" :)
EliminaPetonets refrescants !
Ostres, que bé! Devíeu tornar dels tallers carregats de vitamines! Una manera molt motivadora d'ajudar els nens a menjar verdura. Una abraçada
ResponEliminaI tant manetesicosetes ! Per sort als meus petits tant la fruita com la verdura els encanta .... també la pasta i les "xuxes" :)
EliminaPerò ha estat una molt bona alternativa per a descobrir la remolatxa que no havíem provat i el carbassó cru ..... ara ja tenim una recepta per algun sopar d'estiu :)
Petonets verdulers :)
Equip, gràcies pel vostre reportatge i difusió, quina alegria :) Una abraçada i fins aviat!
ResponElimina