dijous, 15 de gener del 2015

Postal i manualitat per Nadal

Com va sent una petita tradició a casa nostra, aquest nadal hem tornat a fer una postal i un petit detall de regal per a familiars, amics, companys d'escola .....
 
Per a la postal de nadal, busquem quelcom que sigui senzill i ràpid, per poder-ne fer força quantitat, sense cansar-nos "massa". Aquest nadal hem triat el washi tape. És un "celo" que sembla paper i que és molt senzill de trencar amb els dits quan hi tens certa destresa. D'aquesta manera ajudes a treballar una mica la motricitat fina.
 
En unes cartolines tallades al tamany aproximat d'un pam, vam anar enganxant trossos del washi tape simulant un arbre de nadal. No calia fer-los "perfectament" rectes, així li donava una mica més d'originalitat. A la part de dalt, una petita enganxina en forma d'estrella.


Per la banda de darrera, la dedicatòria que volguéssim, pels companys de classe, com que n'eren uns quants, un "Bon Nadal" amb el nom de la persona, ja ens ha portat unes quantes hores de feina (en dies diversos :)

El regal que volíem donar havia de ser quelcom senzill per poder-ho fer tots, amb una mica de sentit del reciclatge i d'orientació nadalenca.
Així que vam fer uns penjolls amb llana i cartró reciclat.
 
Material:
 
- Llanes dels colors que cregueu adequats, n'hi unes amb els colors "progressius" que fan molt bon efecte
- Tisores, tot i que finalment vam utilitzar el cúter
- Llapis

Dibuixem unes rodones i les retallem.


Practicant amb el cúter
 En la rodona hi fem uns petits talls, a poder ser que siguin equidistants. En podem fer tants o tants pocs com vulguem, fent que ens surtin diferents "formes".
Deixem una mica de llana en un extrem i comencem a passar la llana pels talls fets.

 
 
 

 
 Ens anirà quedant en forma d'estrella. Si hi fem una segona "volta", l'estrella quedarà "completa".
 



 
Quan ja tenim la forma que vulguem, posem un darrer tros de llana per la primera ranura utilitzada i ho lliguem.
 
Ens quedarà un penjoll que pot servir per l'arbre, pel pom d'una porta, pel marc d'un quadre ..... cadascú hi ha buscat el seu lloc :)
 
Heu fet alguna manualitat vosaltres per nadal ?
 
Si voleu algunes altres idees que també hem fet:
 
 
I algunes altres idees que ens inspiren:
 
 
 
 
 


1 comentari :

  1. Hola! M'encanta el teu blog, el trobo molt inspirador. Dir-te que t'he nominat a un parell de premis. Si t'interessa pots passar-te pel meu blog: http://veurepensarisentir.blogspot.com. Una abraçada!

    Jenny

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!