dijous, 4 de desembre del 2014

Fent sabó natural

Aquest estiu ens vam apuntar a un taller en què fèiem sabó totalment natural.

Aquí en teniu el resultat i la "recepta".



Cal fer atenció que s'utilitzen productes químics nocius, per això és convenient utilitzar guants, fer-ho en un lloc ventilat i molta atenció si ho "toquen" els infants.

Posem l'aigua i la sosa en un recipient de plàstic i remenem. La proporció d'aigua, sosa, oli i el tipus farà que el sabó sigui més hidratant o menys .... podem veure una calculadora a : Mendrulandia


 Mesurem l'oli en un altre recipient.

 
 Anem abocant l'oli poc a poc sobre la sosa, anant remenant en el mateix sentit.

 Seguim remenant fins que es "solidifiqui" una mica.
Si es fa en època d'estiu, la pròpia calor de l'ambient ens ajuda en el procés, sinó, podem estar-hi més d'una hora remenant (aquell dia plovia!!) i els podem ajudar d'un batedor ("trenquem" la naturalitat absoluta del procés, però és més ràpid :)
 
Preparem els recipients amb ratlladura de llimona o altres herbes seques que hi vulguem posar.
 

 Aboquem la pasta en el motlle i ho deixem reposar.
 Al cap de 12h aproximadament ho traiem del motlle i podem tallar-ho.
Emboliquem els trossos en tela de cotó o ho deixem a "les fosques" durant tres o quatre setmanes i ja tenim sabó per dies :)

Va ser un taller fantàstic i el sabó és genial. Amb les proporcions van sortir una vintena de sabons !!! Així que pot ser un bon recurs per si volem fer "regals de Nadal" :)

Us animeu a provar-ho ?

1 comentari :

  1. Està molt bé! Sempre m'ha atret això de fer sabó... de fet tinc sosa a casa guardada des de fa tres o quatre anys, però això que sigui tant perillós pels nens em tira enrera... Tal i com ho expliques sembla fàcil... potser aquestes vacances ens animem! Una abraçada

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!