diumenge, 23 de març del 2014

Museu de ciències Naturals de Granollers

Des de fa tres de mesos que han inaugurat el Planetari de Granollers. És una instal·lació única a la comarca i la quarta que hi ha a tot Catalunya, els altres planetaris són a Barcelona ciutat, al Montsec i a les Planes de Son.

I com que això de l'astronomia i les estrelles sempre ha fascinat molt a la mama hem decidit de fer-hi una sortida :)
 
L'arribada al museu ja ha estat satisfactòria, perquè han trobat uns gronxadors per a treure l'energia abans d'entrar.
 
Arribat el moment, tots corrent cap a dins !
Com que encara no era l'hora d'entrar al Planetari vam fer la visita completa a la resta del Museu, que ens ha sorprès molt gratament.
Primer una exposició de papallones.




El caça-papallones s'assembla al nostre :)
El planetari està en una sala, coberta per una cúpula de plàstic i els seients també són uns inflables tipus matalàs inflable, molt divertit pels nens :)

És molt similar a aquest planetari digital. En Carles Schnabel va ser l'encarregat de fer-nos totes les explicacions. Amb una senzilla maqueta ens explica els moviments de rotació, translació i com es pot veure la lluna segons l'època de l'any, del mes, etc ....



A l'apagar-se les llums, comença l'espectacle, simulant que es fa de nit a l'entorn de Granollers, és a dir, veiem el mateix tipus d'estrelles que hi ha a la realitat.

Ens ha explicat totes les constel·lacions (l'Ossa Major i menor que són fàcilment identificables) i de com la lluna influeix en la data de Pasqua: el dia de Pasqua és el primer diumenge després de la primera lluna plena de primavera. D'aquesta manera, la Pasqua canvia cada any :)
 



A continuació un "viatge" fins a la lluna i hem simulat que hi estàvem al damunt, ja que en vèiem el contorn i la Terra era un dels "estels" del cel ..... al Jan li ha agradat molt aquesta experiència, crec que la seva imaginació és de moment molt i molt gran :)

De "tornada" a Granollers hem vist com s'ha fet de dia, sortint el sol i veient un cicle complet de la Lluna amb totes les seves fases.

A la sortida ens hem aturat en una altra exposició, els Ratpenats .... el que més ens ha cridat l'atenció un esquelet real !!! :)


I ja per acabar la visita, hem estat una bona estona a la sala de jocs del mateix museu, on hi ha jocs per totes les edats i de tots tipus.
 
Realment ha estat una visita molt profitosa, unes hores entretingudes i alhora descobrint i experimentant amb ciència.
 
Si us hi animeu, val molt la pena, actualment les entrades valen 1€ pels nens i 6€ pels adults. També podeu consultar la guia didàctica per a veure quines activitats són les adequades pels vostres infants.
 
Aquest estiu ja estarem una mica més informats i podem apreciar millor les estrelles des de casa, amb el nostre petit telescopi.
 
Estiu 2013
 

1 comentari :

  1. Està molt bé! Les estrelles són fascinants i si pots fer la visita guiada per un professional, l'èxit està garantit. Segur que estareu dies i dies parlant del tema... Una abraçada

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!