dilluns, 14 d’octubre del 2013

Plastilina de sal

Avui ens hem animat a fer plastilina de sal. No ens ha quedat exactament com volíem, però ens ho hem passat força bé durant el procés.

Ingredients:

- 2 mesures de farina (poden ser tasses, gots, o el què vulgueu segons la quantitat desitjada)
- 1 mesura de sal de cuina
- 1 mesura d'aigua
Mesurem amb cura i precisió
Barregem la sal i la farina i rememem bé.
Aquest és el moment per a passar-s'ho bé fent "dibuixos" amb els dits, muntanyes o altres històries que ens imaginem.
Afegim l'aigua mica em mica i veiem com es va dissolent amb la farina i la sal.

A mesura que anem afegint l'aigua es van fer grumolls i la massa va quedant més enganxosa a les mans.
És el moment en què si no t'agraden les coses "enganxoses" potser desisteixes .... així ho ha fet l'Ot :) Però amb paciència anar amassant i barrejant bé, aconseguim una massa molt més fàcil de treballar, ja que no s'enganxa tant als dits, però hem estat 5 o 10  minuts ben bons treballant-hi !!

Si encara ens queda molt enganxós, hi podem anar afegint una miqueta de farina, fins que tinguem la massa amb la textura que més ens satisfaci.
Ara és el moment de jugar-hi, fer-hi formes, aplanar-la...... Com que nosaltres hi volíem posar unes fulles per a obtenir-ne la silueta, hem fet la massa ben plana.

El colze, l'eina més forta per aplanar quelcom :)
Hem posat les fulles sobre la massa obtinguda, però la nostra sorpresa o decepció ha estat que no podíem desenganxar-la ..... suposo que la massa no estava prou treballada.

Així que hem agafat uns fruits amb punxes per a treballar-hi una mica :)
I com que ja sabeu que a nosaltres ens agraden molts els colors, hem barrejat una mica de colorant per a tenir aquesta pasta més xul·la :)
Psicomotricitat fina fins i tot per posar el colorant :)

Hem jugat una estona i amb diferents materials hem preparat trossos com si fòssin galetes "decorats" amb les siluetes que hi deixaven els diferents objectes.

 
 La part més atraient ha estat quan amb el motlle de calabera n'hem fet la forma :)


De les peces que hem fet amb formes, com que les voldrem penjar, els hem fet un forat en una cantonada amb una palla de plàstic.
Hem engegat el forn a 225º aproximadament i ho hem deixat fins que estiguèssin una mica torrats, 15 minuts més o menys..... alguns han quedat una mica torrats, però un altre dia veure si les pintem o en fem quelcom abans de penjar-les com a decoració :)




 


3 comentaris :

  1. Que xula! M'agrada molt aquesta plastilina! Si us queda molt enganxosa sempre hi podeu afegir un rajolí d'oli, la consistència no canvia però sí que canvia l'enganxositat!
    Molts petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari Àngela ! Ho tindrem en compte per la propera vegada .... així, les fulles potser ja no se'ns hi enganxaran :)

      Elimina
  2. Ostres, que xula! I quan es cou queda dura? Ara que ens hem estrenat amb les masses, ja la provarem. Petons

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!