dijous, 10 d’octubre del 2013

Dibuix de tardor amb llegums

En dies de tardor on ja comença a fer-se fosc aviat i de vegades plou o després de sopar on ens cal relaxar-nos una mica, ens convé tenir preparades algunes activitats que ens permetin entretenir-nos.

Amb uns senzills cartons (guardats d'algun regal, alguna caixa oberta) podem començar fent-hi un dibuix amb els colors de la tardor: groc, vermell, marró, verd .....

En el nostre cas això no va tenir gaire èxit, així que li vam fer la volta al cartró i vam fer el "dibuix" amb cola blanca.

En unes caixetes hi tenia preparats uns quants llegums secs que haviem fet servir en alguna ocasió per a treballar la diferenciació entre llegums i que ara recuperavem.



Al presentar-los la caixa de llegums de seguida van trobar-li sortida enganxant-los a la cola blanca. Els llegums triats són molt petits, però això ens ha ajudat a treballar una mica més la psicomotricitat fina.


L'Ot ha disfrutat molt enganxant-ho al seu cargol, però també ha menjat algun cigró cru .... ell deia que estaven bons :) Li encanta experimentar amb tots els sentits i el gust és un dels seus preferits :)


El Jan va dibuixar un castell on hi havia un camí cap al "tresor de les mongetes".

Treballem la pinça

Precisió en posar la mongeta

Assegurem que queda ben subjecta
 
Si una per una no podem, en posem unes quantes alhora :)


L'activitat no ha durat massa estona, ja que la cola s'asseca, però hem tingut el temps suficient per a què ens quedèssin uns bons dibuixos d'inici de tardor. Això sí, han estat molt i molt concentrats.

Però el què més els ha agradat és que la mama també s'animés a fer un dibuix i enganxar els llegums amb ells .... no sóc bona dibuixant, però els ha servit per donar-los alguna idea que potser aprofitaran un altre dia.

5 comentaris :

  1. Han quedat molt bonics, però el que trobo més interessant és que tots tres heu fet una activitat junts respectant les vostres diferències d'interessos. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant ! El més divertit per ells ha estat que la "mama" també fés un dibuix :)

      Elimina
  2. Hola!
    Una experiència molt semblant a la que vam fer nosaltres a casa. És cert el que dius: una experiència senzilla, que acosta l'entorn i el temps a casa, i que treballa molts aspectes!!!
    Us anirem seguint!

    ResponElimina
  3. Gràcies Aina pel teu comentari. Aquesta experiència es pot fer amb moltíssims "objectes" de casa, només cal deixar volar la imaginació !
    Una abraçada,

    ResponElimina
  4. És una bona manera de fer treballar els dits, i de deixar volar les idees tots junts. Ja saps, l'únic camí cap a la creativitat és la creativitat!

    ResponElimina

La teva opinió és molt benvinguda, moltes gràcies !!